Om oss

Det här är Bra Mat Hemma:

  • Vi planerar och levererar din matkasse – äkta matglädje direkt hem till dörren.
  • Välj mellan fem olika matkassar: Premiumkassen, LCHF-kassen, Familjekassen, Husmanskassen och Låglaktoskassen. Självklart kan du variera mellan de olika kassarna vecka för vecka.
  • Välj antal personer, våra olika koncept finns för 2,4,6 personer beroende på vilken du väljer. I Premiumkassen och LCHF-kassen ingår alla ingredienser. I Husmanskassen , Familjekassen och Familjekassen laktosfri behöver du själv komplettera med ett antal smaksättare, du får en lista med de ingredienser du behöver ha hemma.
  • Alla våra råvaror är färska, har minimalt av tillsatser och är svenska i den mån vi kan.
  • Din levernas kommer på söndagar i en obruten kylkedja.
  • Boka ditt abonnemang på www.bramathemma.se – uppsägningstiden är bara sju dagar.

linda_karin

Bakgrund

Bra Mat Hemma startades 2009 av tre kockar på Taste it i Örebro, en reklamare och en bartenderutbildare. En av kockarna, Magnus, som var kvar på Bra Mat Hemma till 2015, berättar om hur det började:
– Ambitionen var att se till så att alla medlemmar i familjen skulle kunna få ihop en middag och dessutom en bra sådan (”Bra Mat Hemma”), inget frikort tilläts för den ”oduglige” karln. 30 familjer som var gäster på Taste it gick med på att vara försökskaniner och provade konceptet i en månad och med hjälp av dem skruvades konceptet till så det blev dagens version av Bra Mat Hemma. Och hör och häpna, vi har dessutom några av dessa 30 familjer kvar som trogna kunder – sedan 2009!

Vi bakom matkassarna

karin

Karin Edner

Jag är uppväxt i Nässjö, Småland, men har mina rötter i Nykroppa, Värmland. Jag är 37 år och bor tillsammans med min fästman Anders och fyra barn på Hammarö. Mellan 2001 och 2010 drev jag Ditt Matställe Kök och Catering i Karlstad, en restaurang med lunchservering och catering.

För ungefär sex år sedan fick jag frågan om jag ville driva och utveckla Bra Mat Hemma och sedan den dagen har jag gjort allt jag kan för att med våra koncept göra vardagen roligare och enklare för våra kunder. Jag brinner för mat som är lagad från grunden, men som också går snabbt och smidigt att laga.

Jag får själv inte ihop livet med hus, barn, aktiviteter och jobb om inte min vardag är någorlunda planerad. Jag testar gärna nya recept på min familj och mina vänner och jag har svårt att göra samma maträtt två gånger. Jag vill gärna lägga till något eller ändra för att förbättra eller förändra. Förutom mitt intresse för mat reser jag gärna och upplever nya platser och aktiviteter med mina nära.

linda

Linda Granath Westin

Jag är 38 år och bor med min familj i Skattkärr utanför Karlstad. Jag är utbildad kock och har jobbat som det hela min yrkesverksamma karriär. Under min kockutbildning jobbade jag extra i servicekök för Invita. Min yrkespraktik gjorde jag på Patienthotellet i Karlstad och Grythyttans Gästgiveri.

Jag har jobbat i många år på Värmlands Museum med lunchmat, konferens, cafeét och bakning. Har även jobbat på Olssons Brygga i Arvika, Värmlands Rasta och Ditt Matställe i Karlstad. Det var genom mitt jobb på Ditt Matställe som jag hamnade här på Bra Mat Hemma. Karin Edner VD på Bra Mat Hemma och f.d ägare av Ditt Matställe erbjöd mig att börja jobba här.

Det är kul att jobba med matkassen och få folk att laga ordentlig mat och även lära de som inte är så duktiga på att laga mat, att våga! Jag vet själv hur skönt det är att ha en matkasse så det bara är att åka hem från jobbet och laga mat innan det är dags att skjutsa barn till hockey, fotboll och stallet mm. Skönt att veta att barnen får i sig ordentlig mat och inte en massa hel och halvfabrikat. Så länge det finns råvaror hemma går det i princip lika fort att laga mat som att ställa sig i snabbmatskön!